Zastosowanie:
Maślan sodu, czyli sól sodowa kwasu masłowego, powstaje podczas procesu trawienia oligosacharydów (błonnika) w przewodzie pokarmowym przez bakterie jelitowe.
Odgrywa ważną rolę w prawidłowej pracy układu pokarmowego i odpornościowego.
Przygotowany jest do aplikacji w specjalnych kapsułkach dojelitowych, które uwalniają go dopiero w miejscu najbardziej właściwym, czyli w jelitach.
Składniki:
Maślan sodu, standaryzowany na zawartość min. 79% kwasu masłowego, substancja budująca kapsułkę – hydroksypropylometyloceluloza.
Sposób użycia:
Do uzyskania korzystnego działania produktu, spożyć 1-2 kapsułki po posiłku popijając dużą ilością wody lub herbaty (200 ml). Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia (2 kapsułki) w ciągu dnia. Pamiętaj, że zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Przeciwwskazania:
- nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia
- suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety
- suplementy diety nie zastępują zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia
- dzieci poniżej 18 roku życia: skonsultować z lekarzem
- nie stosować bez konsultacji z lekarzem, u osób uczulonych na jakikolwiek składnik preparatu, a także przy stosowaniu innych leków doustnych
- nie stosować w trakcie ciąży lub w przypadku karmienia piersią.
Nieprawidłowym jest dzielenie kapsułki na mniejsze porcje (nie wysypywać z kapsułki)!
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła. Po otwarciu i każdorazowym użyciu należy upewnić się, że słoik z kapsułkami jest prawidłowo zamknięty. Chronić przed wilgocią. Produkt ma bardzo charakterystyczny zapach i jest to cecha prawidłowa.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy