Enzygluten to kompleks enzymów trawiennych, wspomagający rozkład glutenu resztkowego w diecie bezglutenowej.
Enzygluten to kompleks enzymów trawiennych, w skład którego wchodzą: oligopeptydaza prolilowa (Toleraza G), amylaza, proteazy oraz lipaza. Produkt został wzbogacony o aminokwas betainę.
Najważniejsze zalety Enzyglutenu:
- Kompleksowe połączenie pięciu enzymów trawiennych wspierających przewód pokarmowy w trawieniu białek, węglowodanów i tłuszczy;
- Zawiera opatentowaną formę enzymu oligopeptydazę prolilową Toleraza G, której działanie polega na rozkładzie glutenu resztkowego pozostającego w diecie bezglutenowej;
- Toleraza G znacząco zmniejsza narażenie na gluten w żołądku i dwunastnicy;
- Oligopeptydaza prolilowa (Toleraza G) jest odporna na niskie pH i trawienie przez pepsynę.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy