Dr. Ohhira Kolagen do picia, to białko strukturalne, które stanowi główny składnik tkanki łącznej w organizmie, w tym skóry. Jest odpowiedzialny za jej elastyczność, jędrność a także nawilżenie. Niestety, z wiekiem produkcja kolagenu w organizmie maleje. Prowadzi to do powstawania zmarszczek, ale również do utraty elastyczności skóry i innych oznak starzenia się. Jednym z kluczowych składników naszego płynnego kolagenu jest kolagen rybi, który jest źródłem peptydów kolagenowych, czyli fragmentów białka kolagenowego, łatwo przyswajalnych przez organizm. Dodatkowo, Dr. Ohhira Kolagen+ zawiera także kolagen z owoców, który dostarcza dodatkowych składników odżywczych i antyoksydantów. Może on pomóc w redukcji zmarszczek, ale również poprawie elastyczności skóry, nawilżeniu oraz ogólnym wyglądzie i kondycji skóry. Dzięki regularnemu piciu naszego kolagenu, Twoja skóra może odzyskać młodzieńczy blask a także jędrność.
3 uzupełniające się substancje czynne:
- kwas hialuronowy – główny, naturalny czynnik nawilżający, który zatrzymuje wilgoć w skórze i wypełnia (luki między włóknami kolagenu i elastyny), a także przestrzenie międzykomórkowe. Stężenie: 93% (w jednej dawce 20 ml jest 5 mg czystego kwasu hialuronowego otrzymanego metodą biofermentacji). Masa mikrocząsteczkowa: ≤ 150 kDa;
- kolagen – główne białko budulcowe komórek skóry. Zawiera 7.75 g kolagenu rybiego w formie peptydów i tripeptydów o bardzo niskiej masie mikrocząsteczkowej: – peptydy kolagenowe ≤ 1000 Da – tripeptydy kolagenowe ≤ 500 Da. Pochodzenie: pozyskiwany z wolno żyjących karmazynów Typy: I, II, III;
- elastyna – białko nadające skórze sprężystość. Pochodzenie: pozyskiwana z wolno żyjącego dorsza pacyfi cznego. Masa mikrocząsteczkowa: ≤ 1100 Da.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy