
Dostępny
72,71zł
OstroVit Glow Drink to kompleksowy suplement diety zawierający 18 cennych składników – kolagen, kwas hialuronowy, błonnik jabłkowy, inulinę i wiele innych. Dostępny jest w formie proszku o pysznym smaku mango i ananasa, bez dodatku cukru. Produkt przeznaczony jest dla osób, które chcą wyglądać zdrowo i pięknie oraz wzbogacić swoją codzienną dietę o cenne składniki.
OstroVit Glow Drink – kompleksowe źródło cennych składników
Kolagen jest jednym z głównych białek budulcowych organizmu. Kolagen morski typu I, stosowany w OstroVit, jest źródłem hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, które charakteryzują się wysoką biodostępnością w organizmie człowieka.
Kwas hialuronowy to organiczny związek chemiczny, polisacharyd z grupy glikozaminoglikanów. W organizmie człowieka substancja ta wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej i jest głównym składnikiem błony maziowej stawu.
Witamina C to organiczny związek chemiczny klasyfikowany jako witamina rozpuszczalna w wodzie. Składnik ten występuje w świeżych owocach i warzywach, takich jak papryka, kalarepa i pomarańcza.
Cynk to minerał o symbolu Zn. Głównymi źródłami cynku są czerwone mięso, drób, suszone rośliny strączkowe, orzechy i produkty pełnoziarniste.
Biotyna to organiczny związek chemiczny należący do grupy witamin z grupy B. Źródłami biotyny w diecie są m.in. podroby, ryby, orzechy, a także nasiona i produkty zbożowe.
Koenzym Q10 to rozpuszczalny w tłuszczach związek witaminopodobny, który może być naturalnie wytwarzany w niewielkich ilościach w organizmie człowieka, a także przyjmowany wraz z pożywieniem – substancję tę można znaleźć w szczególności w mięsie, podrobach i rybach.
Błonnik jabłkowy to naturalny błonnik pokarmowy pozyskiwany z wytłoków jabłkowych. Jest nierozpuszczalny w wodzie i szybko pęcznieje w kontakcie z płynem. Jest źródłem pektyny, która nie jest trawiona w przewodzie pokarmowym człowieka.
Proszek z młodej pszenicy jest wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych kiełkujących pędów roślin, które po zbiorze są odwadniane i suszone. Proszek z młodej pszenicy jest źródłem chlorofilu, witamin i minerałów.
Proszek z młodego jęczmienia to proszek roślinny o charakterystycznym zielonym kolorze, wynikającym z wysokiej zawartości chlorofilu. Młody jęczmień jest bogaty w mikroelementy i cenne składniki odżywcze, co czyni go cennym dodatkiem do codziennej diety.
Spirulina i chlorella to algi zaliczane do tzw. superżywności, będące cennym źródłem wielu mikro- i makroelementów.
Inulina to roślinny polisacharyd, który pełni funkcję rezerwowego źródła pożywienia. Jest wykorzystywana jako błonnik pokarmowy i prebiotyk, czyli pożywka dla dobrych bakterii w układzie pokarmowym.
Lecytyna sojowa to substancja uzyskiwana z soi, będąca mieszaniną fosfolipidów, a także glikolipidów, steroli i kwasów tłuszczowych.
Ekstrakt z owoców bzu czarnego, standaryzowany na zawartość 40% polifenoli i 5% antocyjanów, to ekstrakt z rośliny z rodziny piżmowatych, charakteryzującej się białymi kwiatami zebranymi w duże wiechy i ciemnofioletowymi, mięsistymi owocami.
Ekstrakt z kłącza kurkumy, standaryzowany na zawartość 95% kurkuminoidów – ekstrakt otrzymywany z kłącza bulwiastego, charakteryzujący się charakterystycznym smakiem i aromatem oraz żółtopomarańczowym kolorem.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty, standaryzowany na zawartość 50% polifenoli – ekstrakt z liści chińskiej rośliny herbacianej Camellia sinensis, które w trakcie produkcji poddawane są jedynie działaniu pary wodnej i suszeniu, co korzystnie wpływa na zachowanie cennych składników odżywczych w strukturach rośliny.
Ekstrakt z pestek winogron standaryzowany na zawartość 95% proantocyjanidyn (PAC) – ekstrakt z pestek owoców winogron, który zawiera w szczególności oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC), należące do klasy flawonoidów.
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego, standaryzowany na zawartość 24% glikozydów ginkgoflawonolu i 6% laktonów terpenowych, to ekstrakt z jednej z najstarszych roślin nasiennych na świecie, znanej jako żywa skamieniałość i cenne źródło niezbędnych składników odżywczych.
Właściwości składników zawartych w napoju OstroVit Glow Drink:
Witamina C pomaga w produkcji kolagenu, który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie kości i skóry, natomiast biotyna i cynk pomagają zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Wymieszać 2 miarki (13 g) dziennie z 200-250 ml soku, napoju roślinnego lub wody (nie dodawać gorącej wody). Można dodawać do jogurtu, owsianki, musli lub sałatek. Używać załączonej miarki.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Ten suplement diety nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się zbilansowaną dietę i zdrowy tryb życia. Nie stosować w przypadku alergii na którykolwiek ze składników. Produkt nie jest zalecany do stosowania przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym pojemniku, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Mieszanina
Hydrolizowane peptydy kolagenu rybiego, błonnik jabłkowy, proszek z młodej trawy jęczmiennej, proszek z młodej trawy pszenicy, proszek z alg spirulina (Spirulina platensis (Gomont) Geitler), proszek z alg chlorella (Chlorella pyrenoidosa), inulina z cykorii (prebiotyk), lecytyna sojowa, ekstrakt z czarnego bzu (Sambucus nigra L.) - 40% polifenoli i 5% antocyjanów, ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis L.) - 50% polifenoli, ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) - 95% kurkuminoidów, ubichinon (koenzym Q10), kwas L-askorbinowy (witamina C), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; pikolinian cynku (cynk), ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) - 95% proantocyjanidyn (PAC), ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba L.) - 24% glikozydów ginkgoflawonolu i 6% laktonów terpenowych, aromaty, kwas hialuronowy (hialuronian sodu), substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; barwniki: karoteny; D-biotyna (biotyna).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki.
Suplement diety w postaci proszku. Zawiera substancje słodzące.
Wartość odżywcza
*RDA – Zalecane dzienne spożycie
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy