ASTRON PAU DARCO LA PACHO 100G
Lapacho to wewnętrzna warstwa kory drzew Tabebuia Impetiginosa, które występują w Ameryce Środkowej i Południowej. Inne nazwy lapacho to m.in. Taheebo, Pau d’Arco, Ipe Roxo lub po prostu „herbata Inków”.
Charakterystyka lapacho:
Lapacho zawiera magnez, wapń, żelazo i mangan. Jest tradycyjnie stosowane w różnych kulturach, w tym przez Indian, jako składnik napojów roślinnych.
Lapacho jest znane ze swojego tradycyjnego wykorzystania jako wsparcie dla układu trawiennego i ogólnego samopoczucia.
Skład:
100% kora pau darco – la pacho.
Sposób użycia:
Jedną pełną łyżeczkę kory zalać 1/2 litra wody i gotować do 5 minut. Spożywać po ostudzeniu. Po trzech tygodniach stosowania zaleca się przerwę trwającą tydzień.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy